Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΥΠΕΚΑ: Κίνητρα για την επιστροφή κατοίκων στο κέντρο

Νέο πακέτο οικονομικών και φορολογικών κινήτρων για επιστροφή των κατοίκων στο κέντρο, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος που συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.
Ο κ. Λιβιεράτος επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ η παροχή κινήτρων για την επιστροφή των επενδύσεων, της κατοικίας, αλλά και της επιχειρηματικότητας, κυρίως των νέων, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για μέτρα επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών που εφαρμόστηκαν πιλοτικά στο Γεράνι και στο Μεταξουργείο. Ωστόσο στη συνέχεια, το θέμα δεν προωθήθηκε από το υπουργείο. Ο νέος υπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να τα επαναφέρει, σε συνεργασία με τον Δήμο και πεδίο προτεραιότητας το Ιστορικό Κέντρο.
Ο κ. Λιβιεράτος ενημέρωσε τον Δήμαρχο και για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ στο κτίριο του Μινιόν το οποίο βρίσκεται μέσα στη ζώνη του έργου ανάπλασης της λεωφ. Πανεπιστημίου. Η πεζοδρόμηση, σύμφωνα με τα σχέδια θα καλύπτει και μέρος της Πατησίων, από τα Χαυτεία έως την Πλατεία Αιγύπτου.
Κασσιανός Τζέλης
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 26/7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin