Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος το πετρέλαιο θέρμανσης στο... υβριδικό σπίτι

Μία σημαντική πρόταση για την κατασκευή κατοικιών που ουσιαστικά... καταργούν τη χρήση πετρελαίου για τη θέρμανση, παρουσίασε σήμερα η κατασκευαστική εταιρεία Μπατιστάτος.Με δεδομένο ότι οι δαπάνες για πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι φέτος υψηλές, καθώς εκτιμάται ότι η τιμή του μπορεί να ξεπεράσει το 1.50-1.60 ευρώ το λίτρο, η εταιρεία προωθεί έναν τύπο «έξυπνου» σπιτιού που απελευθερώνει τους ιδιοκτήτες της από αυτές τις δαπάνες.
Πρόκειται για ένα έξυπνο συνδυασμό φωτοβολταϊκού συστήματος, αντλίας θερμότητας και ενδοδαπέδιας θέρμανσης που λειτουργεί, εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη αυτονομία από το πετρέλαιο και το κόστος του.


Υβριδικό σπίτι ή hybrid house, σημαίνει πως αυτό το σπίτι, είναι πάντα συνδεδεμένο με το δίκτυο της ΔΕΗ, για λόγους ασφαλείας, αλλά στην πράξη, εκμεταλλευόμενο κάθε δυνατή ΑΠΕ που μπορεί να χρησιμοποιήσει, παράγει πρακτικά, όλη την ενέργεια που χρειάζεται και συνεπώς, με την αξία του κατατάσσεται στην κατηγορία των κτιρίων, με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.


Το υβριδικό σπίτι διαθέτει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας, όπως θερμοπρόσοψη για μηδενισμό θερμικών απωλειών, αλουμίνια με θερμοδιακοπή και ενεργειακά τζάμια, εξασφαλίζοντας το μάξιμουμ της οικονομίας και μη επιβαρύνοντας συγχρόνως το περιβάλλον.

«Η προσπάθειά μας αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της πολιτικής μας να προσφέρουμε πάντα σε όποιον επιθυμεί να χτίσει το δικό του σπίτι, τις καλύτερες δυνατές λύσεις και σε τιμές που έχουν δημιουργήσει τη δική τους δυναμική» τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Μπατιστάτος, γενικός διευθυντής της κατασκευαστικής, ενώ υπογραμμίζει συγχρόνως πως «Το κόστος για το υβριδικό σπίτι αποτελεί ακόμα μία ευχάριστη παράμετρο, η οποία θα ενθαρρύνει όσους επιθυμούν ιδιόκτητη κατοικία να πάρουν γρήγορα την ανάλογη απόφαση». 
http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=129160813
25/9/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin