Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινά η εκποίηση για παραθαλάσσια έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενέκρινε την Τετάρτη την έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του παραθαλάσσιου ακινήτου στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Η περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Σιθωνία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και η συγκεκριμένη αξιοποίηση προβλέπει την ανάπτυξη του ακινήτου για οικιστική χρήση, τουρισμό και αναψυχή. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει εντός της επόμενης εβδομάδας..

Ο Άγιος Ιωάννης αποτελεί ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο.Βρίσκεται στην Χαλκιδική, έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και κοντά στην Θεσσαλονίκη.

«Η Τοποθεσία βρίσκεται σε απόσταση 50 λεπτών (90 χιλιομέτρων) με το αυτοκίνητο από τον διεθνή αερολιμένα Θεσσαλονίκης (το 4ο κατά σειρά κυκλοφορίας μεγαλύτερο αερολιμένα της Ελλάδας) ή 15 λεπτά με ελικόπτερο» αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύνμφωνα με το Ταμείο, βάσει του Νόμου 3986/2011, προβλέπεται ότι θα μπορούσε να διατεθεί ένας μέγιστος οικοδομικός συντελεστής της τάξης του 0.20 για την ανάπτυξη της Τοποθεσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο Νόμο, θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στα οικόπεδα χρήσεις Θερέτρων και Τουρισμού, που ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν: Κατοικίες, Ξενοδοχεία, Spa, καταστήματα λιανικής πώλησης, τρόφιμα και ποτά.

Επίσης το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι «η τοποθεσία έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός μεσαίου μεγέθους ολοκληρωμένου τουριστικού/οικιστικού έργου, επωφελούμενου από την όμορφη παραλία σε ένα καλά οργανωμένο προορισμό διακοπών, όπως είναι η Χαλκιδική».
27/2/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin