Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Έτινγκερ: H Kύπρος Παίζει τον Δικό της Ρόλο στα Ενεργειακά Θέματα

Η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στον ενεργειακό χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καιότι η Κύπρος μπορεί να συμβάλει στον ενεργειακό εφοδιασμό της, δήλωσε ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Γκίντερ ‘Ετινγκερ, σε παρέμβασή του στο 3ο Συνέδριο Ενέργειας του Economist, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Στο συνέδριο έλαβε μέρος και ήταν μεταξύ των βασικών ομιλητών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Στέλιος Χειμώνας.

O κ. Χειμώνας ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις εξελίξεις στον τομέα υδρογονανθράκων στην Κύπρο καθώς και τις ενεργειακές υποδομές που θα απαιτηθούν για την εκμετάλλευση και εξαγωγή του φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Περαιτέρω, τόνισε το ρόλο που δύναται η Κύπρος και η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου να διαδραματίσουν στα ενεργειακά δρώμενα της Ένωσης, και εξέφρασε την πρόθεση της Κύπρου για ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας με τις γειτονικές της χώρες.


Στη διάσκεψη συμμετείχαν επίσης και μίλησαν η Eλληνίδα Eυρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα καθώς και εκπρόσωποι της διεθνούς βιομηχανίας ενέργειας, μεταξύ άλλων και της Noble Energy.
Κατά τη Διάσκεψη συζητήθηκαν θέματα ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο γεωστρατηγικός ρόλος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και οι ενεργειακές υποδομές για τη μεταφορά φυσικού αερίου.
Ο Επίτροπος Ενέργειας επεσήμανε την ανάγκη της Ένωσης να δώσει έμφαση στην εκμετάλλευση των εγχώριων πηγών της, με απώτερο στόχο την ασφάλεια και τη διαφοροποίηση του ενεργειακού της εφοδιασμού.

www.energia.gr
2/6/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin