Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Απελευθερώνονται οι Εξαγωγές LNG στη Ρωσία με Απόφαση Πούτιν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, υπέγραψε νόμο με τον οποίο απελευθερώνονται οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), δίνοντας δικαίωμα αδειοδότησης και σε άλλες εταιρείες, πέραν της Gazprom.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, η νομοθεσία ψηφίστηκε από τη Δούμα στις 22 Νοεμβρίου και επικυρώθηκε από την Άνω Βουλή λίγο αργότερα, στις 27 Νοεμβρίου.

Ο νόμος που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν στις 30 Νοεμβρίου και δημοσιοποιείται τη Δευτέρα στον επίσημο ιστοτόπο, έχει ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ITAR-TASS, δικαίωμα εξαγωγής LNG αναμένεται να έχουν, πέραν της Gazprom και των θυγατρικών της, και άλλες εταιρείες όπως οι Rosneft και Yamal LNG project, που υλοποιείται με τη συμμετοχή της Novatek.

Προστίθεται ότι στόχος της ρωσικής Κυβέρνησης είναι η φιλελευθεροποίηση των εξαγωγών LNG, να αυξήσει το μερίδιο της χώρας στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου και να συμβάλει στη διατήρηση σταθερών τιμών των φυσικών πόρων.
energia.gr
2/12/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin