Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ερχεται ο βαρύτερος χειμώνας της 10ετίας στην Ελλάδα. (Αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες και πολλά χιόνια σε όλη τη χώρα)

Ο πιο ψυχρός χειμώνας της τελευταίας 10ετίας στη χώρα μας και τα Βαλκάνια εκτιμάται ότι θα είναι ο φετινός καθώς έχουν πέσει αρκετά χιόνια αρκετά από τις 22 Οκτωβρίου, αλλά και θερμοκρασίες που σημειώνονται στη καρδιά του χειμώνα.
Ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας φαίνεται να μην έχει καμία απολύτως σχέση με προηγούμενους που επικράτησαν τουλάχιστον τη τελευταία 10ετία στη χώρα μας, οι οποίοι δεν είχαν πολλά χιόνια ούτε πολύ κρύο εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.


Φέτος φαίνεται να είναι η χρονιά των αντικυκλώνων στη δυτική Ευρώπη και η χρονιά των σφοδρών χιονοπτώσεων και του πολικού ψύχους στην ανατολική Ευρώπη. Οι αντικυκλώνες θα εγκατασταθούν στη δυτική Ευρώπη, αφήνοντας έτσι, όλα τα συστήματα και το κρύο από τη βόρεια Ευρώπη να κινηθεί προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

Χρονιές όπως το 1988, το 2001, το 2002, το 2004 και το 2008, είχε συμβεί κάτι παρόμοιο, ωστόσο το 1988, το 2001 και το 2004 τα φαινόμενα μέσα στο Χειμώνα ήταν ακραία και ασυνήθιστα σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Φεβρουάριο.

Στη Σιβηρία, φέτος μετά από πολλά χρόνια, επικρατεί ήδη αυτή την εποχή ψύχος με θερμοκρασίες ακόμα και -30oC. Το ψύχος αυτό αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρας μας τόσο μέσα στον Νοέμβριο όσο και και στον Δεκέμβριο.

[tovima.gr]
2/11/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 ----

ΣΧΕΤΙΚΟ:

2 σχόλια:

  1. Τον Πιο Ψυχρό Χειμώνα της Τελευταίας Δεκαετίας Φέρνει η Κλιματική Αλλαγή ....

    Ως «τον ψυχρότερο της τελευταίας δεκαετίας» χαρακτηρίζουν οι μετεωρολόγοι τον επερχόμενο χειμώνα στην Ευρώπη, καθώς, όπως επισημαίνουν, οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση αρκτικών αέριων μάζων που θα καλύψουν τον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μολονότι οι μετεωρολόγοι υπόσχονται να διευκρινίσουν τα σενάρια στις επόμενες εβδομάδες, λαμβάνοντας υπόψη τους τα καινούργια δεδομένα, εξακολοθούν να επισημαίνουν πως ο φετινός χειμώνας 2014-15 θα είναι αφύσικα παγερός! ......................http://www.energia.gr/article.asp?art_id=87072
    3/11/14

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είναι καλά η αγορά που είχαμε κάνει σε σόμπα πελλετ νερού, από τον Δάβρη, https://www.tzakiadavris.gr/, Και οικονομικό στην χρήση αλλά και στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin