Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Πετρέλαιο: Ανακάμπτουν οι τιμές από τα χαμηλά 12ετίας

Μέτρια άνοδο κατέγραφαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας, ωστόσο, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ενδεκάμισι ετών, χάρη στην ανάκαμψη των κινεζικών μετοχών, αν και η υπερβάλλουσα προσφορά και οι απαισιόδοξες προοπτικές για τη ζήτηση περιόριζαν τα κέρδη.

Το Πεκίνο απενεργοποίησε το μηχανισμό αυτόματης διακοπής συναλλαγών που θεωρήθηκε ότι επέτεινε την πτώση των χρηματιστηριακών αγορών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν χθες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών αφού η Κίνα, η μεγαλύτερη ενεργοβόρος χώρα του κόσμου, επέτρεψε τη διολίσθηση του γιουάν, προκαλώντας αναταράξεις στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.

Το Πεκίνο στη συνέχεια ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών καθώς οι σημαντικές απώλειες ενεργοποίησαν το μηχανισμό αυτόματης διακοπής συναλλαγών για δεύτερη φορά από τότε που τέθηκε σε ισχύ αυτή την εβδομάδα.

Στις 10:59 ώρα Ελλάδας, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ κατέγραφε άνοδο 58 σεντς στα 34,32 δολάρια το βαρέλι, κοντά στο χαμηλό των 34,18 δολαρίων που σημείωσε τον Ιούλιο του 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin