Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Προσφυγικό: Οι δράσεις της Κομισιόν

Τις βασικές βασικές προτεραιότητές της για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης για το 2016 παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μεταξύ των κύριων δράσεων είναι η πλήρης λειτουργία των hot spots σε Ελλάδα και Ιταλία, η ουσιαστική εφαρμογή του συστήματος μετεγκατάστασης προσφύγων, η ενίσχυση των επιστροφών και η επαναφορά στην ομαλότητα σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση στη ζώνη του Σένγκεν.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των Ευρωπαίων Επιτρόπων στις Βρυξέλλες, κατά την οποία τέθηκαν οι στόχοι για το 2016, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν απτά αποτελέσματα μέσα στους επόμενους μήνες σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των ήδη συμφωνημένων μέτρων, αλλά και την υιοθέτηση των προτάσεων της Επιτροπής που έχουν ανακοινωθεί μέσα στο 2015.

«Από αυτήν την κρίση μπορούμε να βγούμε μόνο αν συνεργαστούμε» ανέφερε ο Φρανς Τίμερμανς, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στο 2016 πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα κράτη-μέλη δε θα «νιώσουν την ανάγκη» να εισαγάγουν ή να διατηρήσουν τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα.

Αναφορικά με την συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία για τη μείωση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, ο Φ.Τίμερμανς δήλωσε πως η τουρκική κυβέρνηση συμφώνησε να προβεί σε συγκεκριμένες δράσεις, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου, που θα περιορίζουν τους λόγους για τους οποίους οι πρόσφυγες επιλέγουν να μεταβούν στην Ευρώπη, όπως είναι η χορήγηση αδειών εργασίας στους Σύρους πρόσφυγες και η βελτίωση του συστήματος εκπαίδευσης.
  elzoni.gr
  14/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin