Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

Οι έποικοι θα φύγουν δίχως παρέμβαση

Πολλοί θεωρούν ότι το πρόβλημα του κυπριακού είναι οι έποικοι δίχως να αντιληφθούν ότι η διαχείριση τους είναι καθαρά οικονομική.


 Οι έποικοι ήρθαν στην Κύπρο όχι λόγω εισβολής, αλλά λόγω οικονομικών κινήτρων και μάλιστα με παρότρυνση του βαθέους κράτους της Τουρκίας, που ήθελε να χρησιμοποιήσει τον εποικισμό ως στρατηγική κατάληψης για να έχει μια δικαιολογία ύπαρξης στην περιοχή.

Με άλλα λόγια, οι έποικοι δεν θα είχαν έρθει με τίποτα στην Κύπρο, διότι δεν θεωρούν ότι είναι πατρίδα τους. Στην πραγματικότητα, γνωρίζουν ότι αποτελούν απλώς εργαλεία της στρατηγικής του κράτους που έχει επεκταθεί με παράνομο τρόπο.

 Έτσι βλέπουμε ότι οι έποικοι δεν έχουν έρθει για να βοηθήσουν τους Τουρκοκυπρίους, αλλά μόνο για τη φυσική παρουσία της Τουρκίας. Έτσι οι Τουρκοκύπριοι, παραδείγματος χάρη, δεν απολαμβάνουν τίποτα από τα οφέλη της τουρκικής ΑΟΖ, ενώ μας εξηγούν ότι εμείς δεν ασχολούμαστε.

Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε αυτήν την ρητορική, διότι δεν βγάζει νόημα και μας παγιδεύει χωρίς λόγο.

Οι έποικοι είναι απλώς ένα εμπόδιο οικονομικό. Δεν υπάρχει κανένας ανθρώπινος παράγοντας, όπως και δεν υπήρχε από την αρχή.

 Αν για κάποιο λόγο η Τουρκία αναγκαστεί να τους καλέσει πίσω στην πατρίδα τους, θα το κάνει χωρίς κανένα ενδοιασμό. Δεν δίνει καμιά σημασία στην ύπαρξή τους, είναι απλώς πιόνια πάνω σε μια σκακιέρα που θέλει να ελέγξει.

 Όμως αυτό που την απασχολεί πραγματικά είναι το ανατολικό μέτωπο, πάνω σε αυτό θα δώσει σημασία και βέβαια θα χειραγωγήσει τους εποίκους δίχως καμιά διπλωματία. Γι’ αυτό το λόγο θα φύγουν δίχως παρέμβαση.
  Ν. Λυγερός - OPUS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin