Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρθηκε στη δημιουργία υποθαλάσσιου καλωδίου που θα συνδέει τα δίκτυα ηλεκτροδότησης των τριών κρατών. Με άλλα λόγια μιλά ξεκάθαρα για το EuroAsia Interconnector.


Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου που θα ενώνει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων Κύπρου-Ισραήλ και το οποία διαμέσου της Ελλάδας θα μεταφέρονται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πρόκειται για τον αγωγό EastMed και βλέπουμε τη διαφοροποίηση που κάνει μεταξύ των τριών κρατών λόγω της καθυστέρησης της Ελλάδας σε αυτόν τον τομέα. Κι επιμένει δηλώνοντας ότι είναι δύο πρακτικά θέματα στα οποία προχωρούμε και διασυνδέονται μεταξύ τους.

Και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε ότι το υποθαλάσσιο καλώδιο θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης μετατροπής των αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων σε ηλεκτρική ενέργεια και μεταφοράς στην Ευρώπη.

Βλέπουμε λοιπόν τι σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό βέβαια αυτή η τριμερής.

Υλοποιεί λόγω των γεωγραφικών θέσεων των τριών χωρών και των δυνατοτήτων τους σε υδρογονάνθρακες, ένα διάγραμμα ροής που έχει ως κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να ακούμε τι λένε οι άλλες χώρες, για να δούμε την αξία της τριμερούς αυτής, αλλιώς χανόμαστε σε θεωρητικές και γενικόλογες δηλώσεις που δείχνουν μόνο την έλλειψη ενημέρωσης από τους τεχνοκράτες, των αρχηγών κρατών.

Το όλο θέμα είναι προχωρήσουμε με τον ρυθμό μας στα τεχνικά και επιστημονικά θέματα κι ας το μάθουν οι πολιτικοί μας, όποτε μπορέσουν.
 Ν. Λυγερός - OPUS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin