Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Ο υπ. Δικαιοσύνης της Πολωνίας απέρριψε σήμερα την κριτική που είχε ασκήσει στη Βαρσοβία η Γερμανία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας απέρριψε σήμερα την κριτική που είχε ασκήσει στη Βαρσοβία ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ για τον νέο νόμο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, χαρακτηρίζοντας "ανόητες" τις δηλώσεις του.

Ο υπουργός Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο αμφισβήτησε με τη σειρά του κατά πόσο είναι ελεύθερα τα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία και έκανε υπαινιγμούς για τη ναζιστική κατοχή της χώρας του κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο μήνυμά του προς τον Έτινγκερ ο οποίος είναι αρμόδιος για τις κοινωνικές πολιτικές της ΕΕ.

Οι σχέσεις μεταξύ της Πολωνίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επιδεινωθεί μετά τη νίκη του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος "Νόμος και Δικαιοσύνη" (PiS) στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Έτινγκερ υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι η Πολωνία θα πρέπει να τεθεί υπό επιτήρηση με αφορμή τους νόμους που αφορούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τις αλλαγές στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin