Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΣΕΒ για Eldorado Gold: Να μην Διώξουμε τους Ελάχιστους Επενδυτές που Έχουν Επιλέξει να Βρίσκονται στην Ελλάδα

Πρόσκληση προς την κυβέρνηση «να συζητήσει εποικοδομητικά με την Eldorado Gold και να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, ώστε να μην χαθεί η επένδυση και να μην ζημιωθούν και άλλο οι εργαζόμενοι, η τοπική κοινωνία και η εθνική οικονομία», απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Eldorado Gold, στο πλαίσιο των επαφών της εταιρείας, με αφορμή την απόφαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα για αναστολή των εργασιών στα μεταλλεία Χαλκιδικής.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από επενδύσεις. Το δημόσιο χρήμα δεν επαρκεί και τα δανεικά τελείωσαν. Χρειάζονται ιδιωτικά κεφάλαια», τόνισε.

«Για να έλθουν, όμως, πρέπει να εκπέμπουμε σοβαρότητα, σταθερότητα και, κυρίως, να καλλιεργούμε εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και επενδυτών. Προπάντων, να διασφαλίσουμε ότι δεν θα διώξουμε τους ελάχιστους επενδυτές που έχουν επιλέξει να βρίσκονται στην Ελλάδα, να παρέχουν θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στην οικονομική της ανάπτυξη», σημείωσε ο κ. Φέσσας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Eldorado, Πολ Ράιτ, ευχαρίστησε τη διοίκηση του ΣΕΒ για την υποστήριξη και επανέλαβε την ανάγκη για διαμόρφωση σχέσεων ειλικρινούς συνεργασίας με την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin