Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΗΠΑ και Τουρκία είναι προετοιμασμένες για μια στρατιωτική λύση στη Συρία. - Joe Biden

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα Σάββατο ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι προετοιμασμένες για μια στρατιωτική λύση στη Συρία, αν δεν καταστεί δυνατός ένας πολιτικός διακανονισμός.

«Γνωρίζουμε ότι θα είναι καλύτερα να καταλήξουμε σε μια πολιτική λύση, όμως είμαστε προετοιμασμένοι ..., αν αυτό δεν είναι δυνατό, να έχουμε μια στρατιωτική λύση σ' αυτή την επιχείρηση και να εξαλείψουμε το Daesh (Νταές, το αραβικό ακρωνύμιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε ερώτηση για τον εάν είναι αισιόδοξος για την επίτευξη πολιτικής λύσης στη Συρία απάντησε: «Δεν είμαστε ούτε αισιόδοξοι, ούτε πεσιμιστές. Είμαστε αποφασισμένοι».

Ο Μπάιντεν δήλωσε πως συζήτησε επίσης με τον Νταβούτογλου πώς οι δύο χώρες τους, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν περισσότερο τους Άραβες σουνίτες αντάρτες που μάχονται για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin