Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ρωσία: Απίθανο να Μειώσουμε την Παραγωγή Αργού σε Συντονισμό με τον OPEC

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι είναι απίθανο να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες με τον ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι τιμές του πετρελαίου και ότι κάτι τέτοιο, ακόμα και αν συνέβαινε, θα ήταν αναποτελεσματικό.

"Από τη δική μας οπτική γωνία, είναι απίθανο όλες οι χώρες εντός του ΟΠΕΚ να μπορέσουν να συμφωνήσουν σε μειώσεις της παραγωγής, πόσο μάλλον αυτές οι χώρες που δεν είναι εντός του συνασπισμού του ΟΠΕΚ", δήλωσε ο Νόβακ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBC, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

"Τέτοιες διαβουλεύσεις διεξάγονται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο από τότε που άρχισαν να πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου στα μέσα του 2014", δήλωσε. "(Αλλά) βλέπουμε ότι το 2015 χώρες όπως η Σαουδική Αραβία στον ΟΠΕΚ έχουν αυξήσει τη συνολική παραγωγή κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα".

Οι όποιες συντονισμένες προσπάθειες για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής "δεν θα ήταν αποτελεσματικές" ούτως ή άλλως, δήλωσε ο Νόβακ, διότι η ισορροπία στην αγορά εξαρτάται κυρίως από την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin