Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Κώστας Σημίτης: «Το μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο»

To μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο, προειδοποιεί ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο Κώστας Σημίτης υπενθυμίζει ότι εντός του 2016 πρέπει να αποπληρώσουμε στους δανειστές μας, χρέη περίπου 12,8 δισ. ευρώ.
 
«Η οικονομική κρίση, η υψηλή ανεργία, η χαμηλή παραγωγικότητα, η υστέρηση σε όλους τους τομείς και η αδυναμία της Πολιτείας να αντιδράσει είναι μόνιμα φαινόμενα» αναφέρει ο κ. Σημίτης, σε άρθρο του, υπό τον τίτλο «Πραγματικοί αριθμοί, έωλες υποσχέσεις».

«Πολλοί αποδίδουν την κακοδαιμονία κυρίως στους ξένους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο παγκόσμιο κεφάλαιο, στους πολλούς άγνωστους και σκοτεινούς που κινούν τα νήματα που μας κρατούν δέσμιους» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει ότι «αρνούνται να δεχθούν ότι ο ιός που μας ταλαιπωρεί είναι και εγχώριος».

«Η αιτία του σημερινού τέλματος έγκειται στην άρνηση και αδυναμία μας να προσαρμοστούμε, να μετατραπούμε σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα όσον αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζουμε, τους θεσμούς που καθορίζουν τη λειτουργία της Πολιτείας και της κοινωνίας μας» συμπληρώνει.

«Το συντηρητικό βαθύ συναρτημένο με τον αριστερολαϊκισμό και τις φαντασιώσεις μιας ριζοσπαστικής μετάλλαξης του τόπου συντηρούν μια κλειστή, καταπιεστική και οπισθοδρομική κοινωνία που αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Σημίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin