Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Βέλγιο: Στη Γαλλία επαναπροωθήθηκαν 619 πρόσφυγες

Oι βελγικές αρχές επαναπροώθησαν προς τη Γαλλία 619 ανθρώπους μετά την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα των δύο χωρών πριν από μία εβδομάδα με στόχο να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μιας μαζικής ροής προσφύγων λόγω της κατεδάφισης της «ζούγκλας» του Καλαί, γνωστοποίησε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου.

Μετά την ανακοίνωση του μέτρου από τον Βέλγο υπουργό Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν, την περασμένη Τρίτη, η είσοδος «619 ανθρώπων εμποδίστηκε: 334 που βρίσκονταν ήδη σε βελγικό έδαφος και 285 στα σύνορα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, ο Πέτερ ντε Βάελε.

Ο Γιαμπόν εξήγησε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες, μετά την εκκένωση του καταυλισμού του Καλαί (βόρεια Γαλλία), να εισέλθουν στο Βέλγιο επιχειρώντας να μεταβούν στη Βρετανία από τις ακτές του κι ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να στηθούν παρόμοιοι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί στα περίχωρα του λιμανιού Ζεεμπρούγκε.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι 105 άνθρωποι επαναπροωθήθηκαν στα σύνορα της Γαλλίας την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και 224 την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin