Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Έκρυθμη η κατάσταση στα νησιά από τις μεταναστευτικές ροές

Έκρυθμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στα ελληνικά νησιά, όπου καθημερινά καταφτάνουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Όπως αναφέρει το megatv.com, από το ακριτικό Καστελόριζο, που έχει μετατραπεί σε νέο "πέρασμα” για τους Τούρκους διακινητές, χθες έφυγαν 350 μετανάστες με πλοίο ναυλωμένο από ΜΚΟ, ενώ τα ξημερώματα μόνο μία βάρκα έφτασε στο νησί, καθώς στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Από τη Λέσβο αναχώρησαν χθες 1.800 μετανάστες με το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος” και από τη Λέρο 1.000 άτομα με το πλοίο "Blue Star Patmos”, ενώ στο νησί παραμένουν ακόμα 800 μετανάστες και πρόσφυγες που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Παρά τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν από χθες στο Αιγαίο, οι αδίστακτοι διακινητές δεν διστάζουν να βάζουν απελπισμένους ανθρώπους σε βάρκες και να τους στέλνουν στις ακτές των ελληνικών νησιών, παίζοντας στην ουσία τις ζωές τους κορόνα-γράμματα.

Στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Σάμου, άνδρες του Λιμενικού πραγματοποίησαν μία ακόμη διάσωση, βγάζοντας με ασφάλεια στη στεριά 10 πρόσφυγες και συλλαμβάνοντας τον 28χρονο διακινητή τους.
 capital.gr
21/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin