Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τροπολογία για δημοσιογράφους ΕΡΤ και ΑΠΕ

Τροπολογία που ρυθμίζει μεταξύ άλλων θέματα των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού και δίνει τη δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση.

Η τροπολογία ορίζει ότι Γραμματείς Επικοινωνίας Α της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) και Επικοινωνίας θα μπορούν να προΐστανται σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Β Τάξης.

Επίσης, μειώνεται από επτά σε πέντε ο αριθμός των μελών του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), ενώ στις αρμοδιότητες που έχει το ΕΚΟΜΕ προστίθεται η καταγραφή, ψηφιοποίηση και αποθήκευση του προγράμματος που εκπέμπουν τα τηλεοπτικά κανάλια.

Με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα κριτήρια για παράλληλη απασχόληση των δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων που υπηρετούν ήδη στην ΓΓΕΕ, στην ΕΡΤ και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακόμα, παρατείνεται έως τις 15 Μαρτίου η προθεσμία για υποβολή όσων εργάζονται στην ΓΓΕΕ, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ της δήλωσης για την παράλληλη απασχόληση

Εξαιρούνται από την υποχρεωτική μετάθεσή τους στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι, οι διοικητική υπάλληλοι και ειδικοί επιστήμονες της ΓΓΕΕ, οι οποίοι υπηρετούν στο εξωτερικό πάνω από 14 χρόνια και μιλούν κινέζικα και αραβικά

Οι υπάλληλοι της ΓΓΕΕ που υπηρετούν σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας του εξωτερικού επί τέσσερα έτη μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει η τροπολογία, «τα κριτήρια χορήγησης της ως άνω άδειας, θα προσδιοριστούν με απόφαση που εκδίδει ο Υπουργός, στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας». Στην παρούσα φάση δηλαδή θα αποφασίζει ο ίδιος ο Νίκος Παππάς.
  elzoni.gr
18/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin