Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Διεθνής συνασπισμός: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στη Λιβύη

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος [ISIS] συνεχίζει την προέλασή της στη Λιβύη, ωστόσο ο διεθνής συνασπισμός που έχει συγκροτηθεί για να την πολεμήσει δεν είναι ακόμα έτοιμος να επέμβει αναπτύσσοντας χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις στο πεδίο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών -ή οι εκπρόσωποί τους- των 23 κρατών μελών του συνασπισμού συναντήθηκαν σήμερα στη Ρώμη σε μια διάσκεψη που ακολουθεί εκείνη που είχαν τον Ιούνιο στο Παρίσι.

Έκτοτε, οι τζιχαντιστές ενίσχυσαν την επιρροή τους στη Λιβύη, προκαλώντας ανησυχία στις χώρες της Ευρώπης.

"Η απειλή είναι μεγάλη για τις χώρες του Σάχελ αλλά επίσης και για τις ευρωπαϊκές χώρες" προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου.

"Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε στον κόσμο, είναι ένα δήθεν χαλιφάτο που θα έχει πρόσβαση σε εισοδήματα ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων από το πετρέλαιο", προσέθεσε από την πλευρά του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι.

Εντούτοις, οι χώρες του διεθνούς συνασπισμού δεν εμφανίζονται πρόθυμες να εμπλακούν στο πεδίο και ρίχνουν όλες τις ελπίδες τους στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη.

"Ο χρόνος εξαντλείται για την επίτευξη της σταθερότητας στη Λιβύη, όμως δεν υπάρχει καμία επείγουσα ανάγκη να επέμβουμε ούτε εμείς ούτε η διεθνής κοινότητα" διαβεβαίωσε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας, Πάολο Τζεντιλόνι.
Στο ίδιο κλίμα τοποθετήθηκε και ο Γάλλος ομόλογός του Λοράν Φαμπιούς:
"Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα να επέμβουμε στρατιωτικά στη Λιβύη" σημείωσε ο Φαμπιούς ενώπιον των δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin