Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Το Βερολίνο «δεν συμμερίζεται» τις ανησυχίες της Αθήνας για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

«Δεν μπορώ καθόλου να συμμεριστώ αυτές τις ανησυχίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ανησυχίες της ελληνικής κυβέρνησης για την μορφή ενδεχόμενης συμμετοχής του ΝΑΤΟ στην προσπάθεια φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είμαστε πολύ μακριά από το να κάνουμε συγκεκριμένες σκέψεις, αλλά υπάρχει αυτή η πρόταση η οποία δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψη της καγκελαρίου στην Άγκυρα, η οποία 48 ώρες αργότερα συζητείται από τους υπουργούς Άμυνας στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχει τώρα κανένας λόγος να ανησυχεί κανείς, αλλά το θέμα τώρα είναι να συζητηθεί η πρόταση στις Βρυξέλες. Εκεί βρίσκονται στο τραπέζι οι εκπρόσωποι της Τουρκίας και της Ελλάδας ως δοκιμασμένοι εταίροι», δήλωσε ο κ. Σέφερ.

Αναφερόμενος στην ίδια πρόταση, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας των διακινητών αποτελεί αστυνομική ευθύνη, για να προσθέσει ότι «το ερώτημα τώρα είναι εάν μπορεί, πέρα από την αστυνομική ευθύνη, να υπάρξει στήριξη στον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής μέσω των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ». Αυτό είναι που θα συζητηθεί τώρα με ησυχία, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin