Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η Γερμανία χαιρετίζει την ελληνοτουρκική προσέγγιση για τη φύλαξη του Αιγαίου

Τη συνεννόηση Ελλάδας - Τουρκίας για την συνδρομή του ΝΑΤΟ στην επιτήρηση του Αιγαίου και την απόφαση του Συμβουλίου της Συμμαχίας επί των λεπτομερειών, χαιρέτισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Τόνισε δε ότι πρόκειται για υποστηρικτική συνδρομή στην θαλάσσια αναγνώριση και στον σχηματισμό της "εικόνας της κατάστασης", προκειμένου να στηριχτεί η προσπάθεια καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης και ιδιαίτερα της εγκληματικής δράσης των διακινητών.

"Το ΝΑΤΟ στηρίζει έτσι την ελληνική και την τουρκική ακτοφυλακή και την FRONTEX. Από την σκοπιά μας χαιρετίζουμε οπωσδήποτε, ειδικά το ότι η Ελλάδα και η Τουρκία μπόρεσαν να συνεννοηθούν για αυτή τη δράση - κάτι το οποίο πιθανώς να μην θεωρούσε κανείς ως αυτονόητο, αν δει πώς ήταν οι σχέσεις των δύο χωρών κάποιες φορές τα τελευταία χρόνια και τις τελευταίες δεκαετίες", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και έκανε λόγο για ένα "δείγμα της βούλησης των δύο χωρών για συνεργασία ώστε να συμβάλουν στην μείωση της παράνομης μετανάστευσης".

Πρόσθεσε ακόμη, ότι αυτή τη δράση την ζήτησαν μάλιστα από το ΝΑΤΟ και οι δύο χώρες και επισήμανε ότι αυτή η συνεργασία είναι πραγματικά σημαντική "και μπορεί να γίνει ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης πέρα από αυτή την δραστηριότητα", ενώ χαιρέτισε και το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ "μπόρεσε να συνεννοηθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για αυτό το δείγμα αλληλεγγύης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin