Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Πρόταση για κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Σφαγεία Θεσσαλονίκης ή στα Λουτρά Θέρμης

Δύο προτάσεις για δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης της Θεσσαλονίκης αντί για το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στη Σίνδο, σε χώρους στα Σφαγεία ή στα Λουτρά Θέρμης παρουσίασαν οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου και Δέλτα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Διαρκούς Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής, τη Δευτέρα.

Ο χώρος στα Σφαγεία Θεσσαλονίκης που προτείνεται είναι οικόπεδο του ΟΣΕ, έκτασης 60 στρεμμάτων. Βρίσκεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, στα όρια με το δήμο Αμπελοκήπων -  Μενεμένης και, σύμφωνα με τους δύο δημάρχους, η τοποθέτηση εκεί του κέντρου μετεγκατάστασης (relocation camp) έχει τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο δεύτερος χώρος που προτείνουν είναι το πρώην στρατόπεδο 561 στα Λουτρά Θέρμης. Την Τρίτη οι δύο προτάσεις θα κατατεθούν από την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να συζητηθούν.

Τις δύο προτάσεις ανέπτυξαν οι δήμαρχοι Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, και Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin