Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Χιλιάδες Ιρακινοί πρόσφυγες στη Φινλανδία ζητούν να γυρίσουν στο Ιράκ

Περίπου 4.100 πρόσφυγες έχουν ακυρώσει τις αιτήσεις για άσυλο, ενώ άλλοι 5.000 υπολογίζεται ότι θα το πράξουν εντός των επόμενων μηνών...


Χιλιάδες Ιρακινοί πρόσφυγες οι οποίοι έφθασαν στη Φινλανδία το 2015 αποφάσισαν να ακυρώσουν τις αιτήσεις για άσυλο και να επιστρέψουν εθελοντικά στο Ιράκ, οι περισσότεροι λόγω οικογενειακών ζητημάτων και απογοήτευσης από το κρύο και τον τρόπο ζωής.
Η Φινλανδία είδε τον αριθμό των αιτούντων άσυλο να αυξάνεται από 3.600 το 2014 σε 32.500 το 2015.

Τα δύο τρίτα των προσφύγων το 2015 ήταν νεαροί άνδρες από το Ιράκ.

Την επόμενη εβδομάδα, θα αρχίσουν τακτικές πτήσεις τσάρτερ από το Ελσίνκι για τη Βαγδάτη, οι οποίες θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες στη γενέτειρά τους.

Περίπου 4.100 πρόσφυγες έχουν ακυρώσει τις αιτήσεις για άσυλο, ενώ άλλοι 5.000 υπολογίζεται ότι θα το πράξουν εντός των επόμενων μηνών.

Πολλοί πρόσφυγες δηλώνουν ότι δεν τους αρέσει το φαγητό στη Φινλανδία, ότι το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό και ότι δεν νιώθουν ευπρόσδεκτοί στη χώρα.

Οι Σύροι και οι Αφγανοί που έχουν ζητήσει να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους είναι πολύ λιγότεροι.

Η Φινλανδία έχει αυστηροποιήσει πολύ την πολιτική της στο μεταναστευτικό, ζητώντας από πρόσφυγες σε ηλικία εργασίας να εργαστούν για κάποιο διάστημα χωρίς αμοιβή.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin