Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Γερμανία: Δεν πιστεύουν σε θετική στάση Τουρκίας

Την άποψή τους ότι η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος εταίρος στις προσπάθειες να επιλυθεί η συνεχιζόμενη κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη εκφράζουν δύο στους τρεις Γερμανούς.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnid που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild am Sonntag, μόλις το 23% των Γερμανών πιστεύει ότι η Τουρκία αποτελεί αξιόπιστο εταίρο στην κρίση των προσφύγων, ενώ το 66% έχει την αντίθετη άποψη.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild am Sonntag, η Ευρώπη ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη τις επόμενες εβδομάδες με νέα μαζική εισροή προσφύγων, καθώς περίπου 150.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από τη Λιβύη προς ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας εκτιμά ότι οι πρόσφυγες αυτοί θα κινηθούν προς την Ελλάδα και κατόπιν προς άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. μέσω της λεγόμενης οδού των Βαλκανίων.

Στα τέλη Νοεμβρίου οι Βρυξέλλες και η Άγκυρα είχαν εγκρίνει ένα κοινό σχέδιο δράσης για να μειωθούν οι ροές μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει του οποίου ευρωπαϊκά κράτη θα χορηγήσουν οικονομική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στις τουρκικές αρχές την περίοδο 2016-2017 και θα επιταχύνουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση.
  elzoni.gr
  22/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin