Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Σ. Αραβία: Η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στη Συρία εξαρτάται από τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ

Οποιαδήποτε απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αναπτύξει ειδικές δυνάμεις στη Συρία συνδέεται με μια απόφαση του υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών συνασπισμού που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Άντελ αλ-Τζουμπέιρ.

«Η ανάπτυξη από το βασίλειο αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία είναι μέρος αυτής της εκστρατείας. Η ετοιμότητα του βασιλείου να παράσχει ειδικές δυνάμεις σε οιεσδήποτε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία συνδέεται με μια απόφαση να έχουμε μία χερσαία συνιστώσα σε αυτόν τον συνασπισμό εναντίον του Ντάες στη Συρία –αυτό τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ– άρα η επιλογή του κατάλληλου χρόνου δεν εξαρτάται από εμάς» είπε ο Τζουμπέιρ σε συνέντευξη Τύπου με τον ελβετό ομόλογό του, Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, στο Ριάντ.

Ο Τζουμπέιρ εκτίμησε επίσης πως η Ρωσία, που έχει επέμβει στη Συρία στο πλευρό των κυβερνητικών στρατευμάτων, θα «αποτύχει να σώσει τον Μπασάρ αλ-Άσαντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin