Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Die Welt: Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη

Η διάσκεψη που συγκλήθηκε χθες με πρωτοβουλία της αυστριακής κυβέρνησης και συμμετοχή εννέα ακόμη χωρών που βρίσκονται κατά μήκος της λεγόμενης βαλκανικής οδού διέλευσης των προσφύγων είναι το κυρίαρχο θέμα σχολιασμού στον σημερινό γερμανικό τύπο.

 Η διάσκεψη της Βιέννης "διχάζει την Ευρώπη" επισημαίνει στο πρωτοσέλιδό της η Süddeutsche Zeitung, δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη διάσκεψη για το προσφυγικό δεν προσκλήθηκαν η Ελλάδα και η Γερμανία. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα του Μονάχου, "υπό την ηγεσία της Αυστρίας δέκα χώρες βάζουν τέρμα στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων – μαζί θέλουν να περιορίσουν το προσφυγικό ρεύμα από την Ελλάδα".

Η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται επίσης στην έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας "εκφράζει τα παράπονά του στην Άγκελα Μέρκελ" για το γεγονός ότι "ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν τηρούν τις συμφωνίες".

"Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη" παρατηρεί σε τίτλο δημοσιεύματός της η εφημερίδα Die Welt, υπογραμμίζοντας ότι "η Αθήνα ασκεί κριτική στη σύνοδο για τη βαλκανική οδό στη Βιέννη". Σύμφωνα με την Tageszeitung, "το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν προσκλήθηκαν καν στη διάσκεψη δείχνει ότι η Αυστρία δεν ενδιαφέρεται για την εξεύρεση μιας συναινετικής λύσης. Το επιχείρημα ότι η Ελλάδα απλά θα προωθεί τους πρόσφυγες, δεν στερείται μιας κάποιας κωμικής διάστασης. Τι έχουν κάνει έως τώρα οι υπόλοιπες σύμμαχες χώρες; Το να αφεθεί η Ελλάδα στα κρύα του λουτρού αποτελεί συνειδητή αποδοχή της αποσταθεροποίησης της χώρας, η οποία ούτως ή άλλως πλήττεται από την κρίση", εκτιμά η εφημερίδα του Βερολίνου...
DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin