Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Οι λεονταρισμοί της ύαινας: Το θαλάσσιο καλώδιο EuroAsia Inteconnector και ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed

Οι λεονταρισμοί της ύαινας φοβίζουν μόνο όσους είναι έτοιμοι να φοβηθούν και ακολουθούν έναν κώδικα που είναι πάντα ο ίδιος.

Όπου σε παίρνει, φοβίζεις τον άλλον, αλλά όχι πιο πέρα. Αυτό σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις διαφορετικά τις δυνάμεις σου, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα συμμαχικό πλαίσιο που προκαλεί μια δυναμική προστασία και αφοπλίζει τις παράλογες διεκδικήσεις που δεν έχουν καμιά υπόσταση.

 Γι’ αυτό το λόγο οι δύο τριμερείς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου είναι πολύ σημαντικές, ειδικά όταν παράλληλα υποστηρίζονται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και το αοζικό πεδίο. Δεν υπάρχει λόγος, λοιπόν, να δημιουργούμε μια αντιπαράθεση εκεί όπου δεν υπάρχει κανένας στόχος σε στρατηγικό επίπεδο.

Σημασία έχει η πορεία μας να συνεχίζει ακάθεκτα σε κάθε περίπτωση κι αυτό ισχύει ειδικά για προγράμματα PCI της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως είναι το ηλεκτρικό, θαλάσσιο καλώδιο EuroAsia Inteconnector και ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed. Διότι και τα δύο προγράμματα ενισχύουν έναν οριζόντιο, στρατηγικό άξονα που ακολουθεί το σχήμα της Μεσογείου και αποφεύγει με έξυπνο τρόπο μη ανθεκτικές λύσεις.

 Έχει σημασία να το συνειδητοποιήσουμε για να προχωρήσουμε αποτελεσματικά δίχως να δίνουμε σημασία σε τακτικές που πάντα έχουν ως στόχο να προκαλούν εσωτερικές τριβές, γιατί είναι ανίκανες να κάνουν άλλες φθορές και αποκτούν σημασία μόνο αν τις δώσουμε σημασία, αλλιώς παραμένουν άστοχες.
  Ν. Λυγερός - OPUS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin