Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Καναδάς: Διακόπτει τη συμμετοχή του στους βομβαρδισμούς κατά του ISIS

H συμμετοχή του Καναδά στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία και το Ιράκ θα τερματιστεί στις 22 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό.

Ο Καναδός πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να αποσύρει τα έξι μαχητικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς εναντίον των τζιχαντιστών στις δύο χώρες.

Ο κ. Τριντό είπε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα αποσύρει τα έξι καναδικά F-18 που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον του Χαλιφάτου από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Θα τριπλασιάσει ωστόσο τον αριθμό των ανδρών των ειδικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ - φτάνοντας έτσι τους 210 στρατιώτες - και θα παράσχει συνολική βοήθεια ύψους 1,6 δισ. δολαρίων Καναδά σε βάθος τριετίας.

Στην περιοχή θα παραμείνουν δύο αεροσκάφη, τα οποία θα πραγματοποιούν επιχειρήσεις παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα ο Καναδάς θα συμμετάσχει στον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών του διεθνούς συνασπισμού.

Σήμερα περίπου 70 Καναδοί στρατιώτες σταθμεύουν στο βόρειο Ιράκ και έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των ανδρών των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin