Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Οι χώρες του Visegrad έτοιμες να συνδράμουν στο σφράγισμα των βόρειων ελληνικών συνόρων

Οι συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία για μείωση των ροών μεταναστών και προσφύγων προς την Ελλάδα δεν έχουν ακόμη φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα, και πως ο χρόνος τελειώνει...


Αποφασισμένες να βοηθήσουν τα βαλκανικά κράτη να σφραγίσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα για να αναχαιτίσουν τις προσφυγικές ροές είναι οι λεγόμενες χώρες του Visegrad, σύμφωνα με δήλωση του Τσέχου πρωθυπουργου Bohuslav Sobotka στο Reuters.

O ίδιος ο Sobotka έχει καλέσει συνάντηση σήμερα με τις υπόλοιπες τρεις χώρες του μπλοκ του Visegrad (Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία), καθώς και με την Βουλγαρία και τα Σκόπια - των οποίων τα σύνορα με την Ελλάδα αφορά το σχέδιο.

Είπε πως οι συμφωνίες της ΕΕ με την Τουρκία για μείωση των ροών μεταναστών και προσφύγων προς την Ελλάδα δεν έχουν ακόμη φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα, και πως ο χρόνος τελειώνει.

"Η σημερινή κατάσταση, με 3.000 άτομα να καταφτάνουν στην Ελλάδα καθημερινά, δεν είναι αυτό που είχαμε κατά νού", είπε. "Οι  4 του Visegrad θεωρούμε πολύ σημαντικό να επικεντρωθούμε στο διάδρομο των δυτικών Βαλκανίων και να δείξουμε αλληλεγγύη με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, βοηθώντας τις με την προστασία των συνόρων τους", πρόσθεσε.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός είπε πως θα συζητήσει το σχέδιο και με τον Έλληνα ΥΠΕΞ στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Πέμπτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin