Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΣΥΡΙΑ: ΣΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Για τις 14 Μαρτίου αντί για τις 9 του μήνα μετατέθηκε η έναρξη του νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη μεταξύ του καθεστώτος της Δαμασκού και της συριακής αντιπολίτευσης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το συριακό Στάφαν Ντε Μιστούρα.

Στο μεταξύ, μία γυναίκα 54 ετών και ένα τετράχρονο αγόρι σκοτώθηκαν, ενώ άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν την Τρίτη από τη Συρία στην μεθοριακή πόλη Κιλίς. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ερρίφθησαν οκτώ ρουκέτες από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Το τουρκικό πυροβολικό ανταπέδωσε τα πυρά.

Ρουκέτες έπεσαν σε κατοικημένες γειτονιές, η μία κοντά σε γυμνάσιο, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Χασάν Καρά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan και το CNN Türk. Τα σχολεία στην Κιλίς έκλεισαν, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ο τοπικός βουλευτής Μουσταφά Χιλμί Ντουλγκέρ.

Πλάνα που μετέδωσε το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT World δείχνουν ισχυρή έκρηξη σε μία προφανώς κατοικημένη περιοχή, και κατόπιν μια στήλη μαύρου καπνού που υψώνεται από κοντινά κτίρια.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV ανέφερε πως οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Dogan επικαλούμενο πηγές στον στρατό.

Το τουρκικό πυροβολικό ανταπέδωσε αμέσως τα πυρά, βάσει των κανόνων εμπλοκής του, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πυρά από την εμπόλεμη Συρία έχουν πλήξει τουρκικές κοινότητες στην παραμεθόριο πολλές φορές από το ξέσπασμα της ένοπλης σύγκρουσης τον Απρίλιο του 2011 και σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν θύματα.
  [elzoni.gr]
  9/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin