Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Μπορούμε να αντέξουμε μέχρι 150.000 πρόσφυγες

«Για το προσφυγικό βασική αιτία είναι ο πόλεμος και το έχουν ξεχάσει και πάνε να το φορτώσουν σε εμάς. Ο πόλεμος δημιουργεί προσφυγιά» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά στην εκπομπή Ιστορίες του Σκάι με θέμα την μεγάλη διπλωματική μάχη στην ΕΕ για το προσφυγικό

. Επισήμανε δε ότι ουδείς ήθελε να προετοιμαστεί στην Ευρώπη όταν επέμενε ο ίδιος από τον Μάρτιο του 2015 για τον κίνδυνο των προσφύγων και κατηγορήθηκε ως φιλορωσική αυτή η άποψή του.

Σχετικά με τον ρόλο της Αυστρίας ο κ. Κοτζιάς είπε ότι σύμφωνα με την πολιτική του εκτίμηση «η Αυστρία στηρίζεται και σε άλλες δυνάμεις που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μέρκελ σήμερα στη Γερμανία. Θα έλεγα ότι κάνει το βρώμικο παιχνίδι πολλών που θα ήθελαν να ανατρέψουν την Μέρκελ, ή την πολιτική της τουλάχιστον», πρόσθεσε.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε επίσης ότι δεν αληθεύει αυτό που κάποιοι λένε στην Αυστρία για προτάσεις προς την Ελλάδα τονίζοντας ότι ορισμένοι είναι εγκλωβισμένοι στον δικό τους αγώνα με την ακροδεξιά.

Αναφερόμενος στη στάση της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ» ενθουσιάστηκε με τον ρόλο που της έδιναν η Αυστρία, η Ουγγαρία κλπ και θεώρησε ότι θα λύσει το πρόβλημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin