Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ξεπέρασαν τις 46.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες

Πάνω από 46.000 είναι οι πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ συνεχείς είναι οι αφίξεις πλοίων που μεταφέρουν και άλλους από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά, μία ημέρα πριν την έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που επετεύχθη στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.

Το πρωί του Σαββάτου κατέπλευσε στο λιμάνι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 1 με 465 πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πλοίο παρέλαβε 313 άτομα από τη Λέσβο και 152 από τη Χίο. Εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας μόνο 24 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα, 4.200 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ χωρίς να υπολογιστεί ο αριθμός των ατόμων που κατέφθασαν το πρωί. Συγκεκριμένα στους επιβατικούς σταθμούς της πύλης Ε-1 φιλοξενούνται 1.200 άτομα, της Ε-2 1.500, της Ε-3 400 και στην Πέτρινη Αποθήκη 1.100 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin