Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο καταυλισμός της Ειδομένης, αποτελεί στίγμα για τη χώρα μας και την Ευρώπη

«Ο καταυλισμός της Ειδομένης, αποτελεί στίγμα για τη χώρα μας και την Ευρώπη», δήλωσε ο ειδικός Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι η ανεξέλεγκτη συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων δημιουργεί κατάσταση έντασης στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα με συνέπειες που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

Όπως επισήμανε ο κ. Κικίλιας, η Ειδομένη αποτελεί πολλαπλό κίνδυνο σε υγειονομικό και διαχειριστικό επίπεδο, καθώς μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο κίνδυνος για την ανάπτυξη ασθενειών, όπως η πολυανθεκτική φυματίωση ή η πολιομυελίτιδα, ενώ το νοσοκομείο του Κιλκίς ήδη δηλώνει αδυναμία κάλυψης των αναγκών.

«Επιβάλλεται η άμεση μεταφορά όλων αυτών των ανθρώπων σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής, με φύλαξη και έλεγχο και οργανωμένη διανομή γευμάτων. Τα κέντρα αυτά πρέπει να είναι στελεχωμένα με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό που θα καλύπτει τουλάχιστον τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές ανάγκες», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ειδομένη θα πρέπει να λειτουργεί μόνον ως σταθμός για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουν σε άλλες χώρες. «Όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει χθες, κάθε μέρα καθυστέρησης επιδεινώνει το πρόβλημα και οδηγεί σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις», κατέληξε.
  [naftemporiki.gr]
10/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin