Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΣΕΒ: Το ζητούμενο είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με πληθώρα προβλημάτων, από την ύφεση έως τις γεωπολιτικές προκλήσεις αλλά και απρόβλεπτες εξελίξεις, τονίζει ο ΣΕΒ, στο Εβδομαδιαίο Δελτίο για την Ελληνική Οικονομία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, η ελληνική οικονομία διαθέτει όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες για να αναπτυχθεί, αρκεί να εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές και μάλιστα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα.

«Απαιτείται εθνική προσπάθεια επικών διαστάσεων για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων» τονίζει ενδεικτικά και επισημαίνει ότι η κατάσταση μπορεί να συγκριθεί μόνο με την Αμερική του 1929.

Εστιάζοντας στη θετική πλευρά των πραγμάτων, ο ΣΕΒ καθιστά σαφές ότι «η Ελλάδα παραμένει μια χώρα με λαμπρές προοπτικές ανάπτυξης» και καλεί την πολιτεία «να τις αξιοποιήσει και όχι να παραμένει καθηλωμένη στη διαχείριση της υφεσιακής μιζέριας και να προσβλέπει σε συνταγές ανάπτυξης μιας άλλης εποχής, που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».
  elzoni.gr
  4/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin