Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Συρία: «Οχι» από την αντιπολίτευση στην πρόταση Ασαντ για σχηματισμό κυβέρνησης

Η Συρία έχει ανάγκη έναν μεταβατικό φορέα εξουσίας που θα έχει πλήρεις εκτελεστικές εξουσίες και όχι μια κυβέρνηση με την συμμετοχή πολλών πλευρών της οποίας θα ηγείται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε σήμερα ο Ζορζ Σάμπρα, μέλος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HCN) που εκπροσωπεί την συριακή αντιπολίτευση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Οι δηλώσεις του Σάμπρα ήρθαν ως απάντηση στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Άσαντ στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, κατά την οποία ο Σύρος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κυβέρνησης στην οποία θα μετέχει η αντιπολίτευση.

Όπως είπε, μια νέα συριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αντιπροσωπεύει τρεις πλευρές: την αντιπολίτευση, τις ανεξάρτητες δυνάμεις και εκείνες που παραμένουν πιστές στο καθεστώς της Δαμασκού.

"Μια κυβέρνηση, είτε είναι νέα είτε είναι παλιά, όσο αυτή έχει την παρουσία του Άσαντ, δεν αποτελεί μέρος της πολιτικής μετάβασης", τόνισε ο Σάμπρα, ενώ πρόσθεσε πως: "Όσα δηλώνει ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική μετάβαση".

Παράλληλα σημείωσε πως ο συριακός λαός και η διαπραγματευτική ομάδα στην Γενεύη επιθυμούν "έναν μεταβατικό φορέα εξουσίας με πλήρεις εκτελεστικές εξουσίες και αρχές, που να περιλαμβάνει και την προεδρική αρχή", "ενώ το καθεστώς επιθυμεί μια κυβέρνηση με την συμμετοχή όλων", όπως υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin