Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Γαλλία και Γερμανία καταδικάζουν την κατάληψη παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ

Η Γερμανία και η Γαλλία επέκριναν το Ισραήλ για την κατάσχεση μεγάλων εκτάσεων γης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τις κυβερνήσεις των δύο ευρωπαϊκών χωρών να τονίζουν ότι αυτές οι ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και έρχονται σε αντίθεση με τη λύση των δύο κρατών.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι πήρε την κατοχή 2.340 στρεμμάτων στη στρατηγικής σημασίας Κοιλάδα του Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη, στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Η κατάληψη είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση γης που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το ισραηλινό κίνημα Ειρήνη Τώρα.

«Αυτή η απόφαση στέλνει ένα λάθος μήνυμα σε μια λάθος χρονική περίοδο», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

«Ιδιαίτερα με την παρούσα τεταμένη κατάσταση και οι άλλες πλευρές στην σύγκρουση στην Μέση Ανατολή καλούνται να προβούν σε πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης και να αναζητήσουν τρόπους που οδηγούν σε μια επειγόντως αναγκαία επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», σημειώνεται.

Στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ρομέν Ναντάλ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία» της Γαλλίας λόγω της ισραηλινής απόφασης.

«Οι εποικισμοί αποτελούν μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου και συγκρούονται με τις δεσμεύσεις που έχουν λάβει οι ισραηλινές αρχές απέναντι στην λύση των δύο κρατών», δήλωσε ο κ. Ναντάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin