Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Τουσκ προς οικονομικούς παράτυπους μετανάστες: Μην ερχεστε στην Ελλάδα!

Ντόναλντ Τουσκ: "Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστώ για την πολύ καλή συζήτηση που είχαμε σήμερα. Στόχος της περιοδείας μου είναι μια κοινή ευρωπαίκή απάντηση στην προσφυγική κρίση. Το να φύγει η Ελλάδα από την Σένγκεν δεν αποτελεί λύση. Απαιτείται ευρωπαϊκή συναίνεση με βάση του κοινούς κανόνες που έχουμε αναπτύξει.Οι μονομερείς ενέργειες όσο κατανοητές κι αν είναι σε εθνικό πλαίσιο κάνουν κακό στο πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Ο σεβασμός των κανόνων Σένγκεν δεν θα λύσει την προσφυγική κρίση αλλά χωρίς αυτούς δεν θα λυθεί η κρίση. Από την ΑΘήνα κάνω έκκληση στους οικονομικούς παράτυπους μετανάστες. Μην έρθετε στην Ελλάδα. Μην ξοδέψετε ασκοπα τα χρήματά σας διακινδυνεύοντας τη ζωή σας. Χαιρετίζω την απόφαση της επιτροπής για το σχέδιο έκτακτης βοήθειας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα βασικό σημείο εισόδου μεταναστών. Η κατάσταση εδώ είναι πολύπλοκη. Θα πάω άμεσα στην Τουρκία. Το κοινό σχέδιο δράσης με την Τουρκία παραμένει προτεραιότητα. Τα υψηλά νουμερα εισροών πρέπει να πέσουν γρήγορα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin