Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Αυστρία: Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει περισσότερο οικονομικά τα Σκόπια

«Η Αυστρία έχει προσφέρει υποστήριξη στην ΠΓΔΜ  η οποία με τη σειρά της προσφέρει ως προς την ασφάλεια των συνόρων εξαιρετικά πολλά για ολόκληρη την ΕΕ και, επομένως, θα έπρεπε να βοηθηθεί περισσότερο οικονομικά», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Αμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ στη Die Welt.

«Το (αυστριακό) Υπουργείο Αμυνας εξετάζει αυτή τη στιγμή αν μπορούμε να βοηθήσουμε με τεχνικό εξοπλισμό, όπως επί παραδείγματι με συσκευές νυκτερινής παρακολούθησης», πρόσθεσε ο Ντόσκοτσιλ. «O διάδρομος των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε κλειστός», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Ο Ντόσκοτσιλ δήλωσε ακόμα πως ό,τι ισχύει για την Ελλάδα πρέπει να ισχύσει και για τη Βουλγαρία, δεδομένου ότι η παράνομη μετανάστευση θα συνεχιστεί και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εναλλακτικές διαδρομές. «Δεν θα πρέπει ως Ε. Ε. να εγκαταλείψουμε εκείνες τις χώρες, οι οποίες αναλαμβάνουν για μας μια σημαντική δουλειά στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων», πρόσθεσε ο αυστριακός υπουργός Αμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin