Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Οι Κούρδοι ετοιμάζονται για τη μάχη της ανακατάληψης της Ράκας από τους τζιχαντιστές

Οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας ετοιμάζονται για τη μάχη της "απελευθέρωσης" της Ράκας, με τη συνεργασία του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από το προπύργιο του "χαλιφάτου", δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), ο Σάλεχ Μουσλίμ.

"Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS, η αραβοκουρδική συμμαχία όπου υπερισχύουν οι δυνάμεις των Κούρδων) ετοιμάζονται μαζί με τον συνασπισμό να απελευθερώσουν τη Ράκα", είπε ο Μουσλίμ σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι αναγκαίο "οι Άραβες κάτοικοι της περιοχής της Ράκας" να ενταχθούν στις κουρδικές δυνάμεις προκειμένου όλοι μαζί να απελευθερώσουν την πόλη. Σύμφωνα με τον Μουσλίμ οι Κούρδοι μαχητές, άνδρες και γυναίκες, ανέρχονται σε 40-50.000.

Οι κουρδικές δυνάμεις προσπαθούν επί του παρόντος να θέσουν υπό τον έλεγχό τους "έναν διάδρομο μήκους 70 χιλιομέτρων που αποτελεί τη μοναδική δίοδο πρόσβασης των τρομοκρατών στην Τουρκία", εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin