Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Eκκληση στα κράτη-μέλη για υλοποίηση των δεσμεύσεών τους και για ανθρωπιστική βοήθεια

Έκκληση προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ όχι μόνο να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για την επανεγκατάσταση που ανέλαβαν πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά και για επιπλέον δεσμεύσεις για ανθρωπιστική βοήθεια απήθυνε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας πως «ο τεράστιος αριθμός ανθρώπων που φθάνουν στις ελληνικές ακτές αλλά και μέσω των Δυτικών Βαλκανίων κινδυνεύει να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».

 Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευση και Ιθαγένειας,επεσήμανε τη δραματική κατάσταση των προσφύγων ξεκαθαρίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ξεχνά και δεν εγκαταλείπει την ανθρωπιστική της αποστολή.

Ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε πως θα πρέπει η ΕΕ να θέσει υπό έλεγχο τις ροές, να τις διαχειριστεί καλύτερα και να τις μειώσει, και να διαχειριστεί καλύτερα τα εξωτερικά της σύνορα να σταματήσει -και με τη βοήθεια της Europol- τη δραστηριότητα των λαθρεμπόρων που στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα με κίνδυνο την απώλεια της ζωή τους.

«Αντί των επικίνδυνων διαδρομών, είναι υποχρέωσή μας μας να δημιουργήσουμε περισσότερες νόμιμες οδούς για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη προστασίας, προκειμένου να είναι σε θέση να έρθουν στην Ευρώπη κάτω από συνθήκες νομιμότητας και ασφάλειας» είπε ο αρμόδιος Επίτροπος υπενθυμίζοντας πως «όλοι οι παράτυποι μετανάστες που έχουν έρθει διαμέσου της Τουρκίας θα πρέπει να επιστρέψουν σε αυτήν σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο.» Αναφορικά με τους ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως θα πρέπει να βελτιωθεί η κατάσταση και για αυτό, όπως είπε, η Επιτροπή έχει προτείνει ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας. «Πρέπει επειγόντως να προχωρήσουμε σε μετεγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δυνατότητες υποδοχής» δήλωσε τονίζοντας πως η Ύπατη Αρμοστεία είναι ο σταθερός και κατεξοχήν εταίρος στον οποίο προσβλέπει για στενή συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin