Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Οι απαιτήσεις - φωτιά των δανειστών για τις συντάξεις

Μεγάλες είναι οι διαφορές κυβέρνησης - θεσμών αναφορικά με το ασφαλιστικό με τις δυο πλευρές να συνεχίζουν τις επαφές και αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη για να διαπιστώσουν την πιθανότητα περαιτέρω σύγκλισης.

Oι δανειστές πιέζουν για πιο ανταποδοτικό σύστημα εισφορών - συντάξεων, με την ελληνική πλευρά να σκέφτεται πλέον να μειώσει τους συντελεστές αναπλήρωσης για ασφάλιση έως 25 έτη και να τους αυξήσει για πάνω από τα 35 έτη.

Οι επικεφαλής του κουαρτέτου, ωστόσο, επιμένουν ότι η εθνική σύνταξη πρέπει να είναι χαμηλότερη και να ανέρχεται στα 320 ευρώ, με την Αθήνα να μην υπαναχωρεί από τα 384 ευρώ, με την ευελιξία όμως που επιδεικνύει πλέον να αφορά στα ελάχιστα έτη ασφάλισης που ενδέχεται να αυξηθούν σε 20 αντί για 15.

Αναφορικά με τα κριτήρια χορήγησης της εθνικής σύνταξης, μέχρι πρότινος οι δανειστές πίεζαν για να τεθούν εισοδηματικά ωστόσο αξιωματούχος του υπουργείου Εργασίας διαβεβαίωνε το MEGA ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Σχετικά με την "προσωπική διαφορά" η θέση των δανειστών είναι ότι δεν πρέπει να υφίσταται, με την κυβέρνηση όμως να επιμένει ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι καταβαλλόμενες συντάξεις. Μένει πάντως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση να φανεί τι θα γίνει μετά το 2018.

"Στον αέρα" παραμένουν οι αλλαγές που έχει προτείνει η Αθήνα για τις εισφορές αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς το κουαρτέτο ζητάει περισσότερα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin