Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

ΕΛ. ΥΠΕΞ: Η Άγκυρα να εγκαταλείψει την απειλητική ρητορική

Την αντίδραση και της Αθήνας, προκάλεσε η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ως προς την προκήρυξη του τρίτου γύρου αδειοδοτήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας τόνισε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος-μέλος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως κάθε κυρίαρχο κράτος, ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της επί της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, εθιμικό και συμβατικό».

Όπως σημείωσε ο κ. Κούτρας, η Τουρκία οφείλει να εγκαταλείψει την απειλητική ρητορική της και να σεβαστεί τα αναφαίρετα δικαιώματα της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε ότι η πρόκληση τεχνητών κρίσεων και εντάσεων δεν ωφελεί την πορεία των διαπραγματεύσεων ούτε τη διαχείριση της ασταθούς κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ είναι ιδιαίτερα αντιπαραγωγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin