Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΕΕ και Ουάσινγκτον καλούν την Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του Τύπου

Η Τουρκία, ως χώρα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, οφείλει «να σέβεται» την ελευθερία του Τύπου, υπογράμμισε το Σάββατο η διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την απόφαση της Άγκυρας να τεθεί υπό τον έλεγχο των Αρχών η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Zaman.


«Η ΕΕ διαρκώς υπογραμμίζει ότι η Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, οφείλει να σέβεται και να προωθεί υψηλούς δημοκρατικούς κανόνες και πρακτικές, μεταξύ των οποίων η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας στις Βρυξέλλες για την προσφυγική κρίση.

Χθες, Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι το να τεθεί υπό εποπτεία η εφημερίδα αποτελεί τελευταία σε μία σειρά «ανησυχητικών» δράσεων και κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης.


«Αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς ανησυχητικών δικαστικών ενεργειών και ενεργειών των διωκτικών αρχών με στόχο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους επικριτές της κυβέρνησης» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin