Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Χαιρετίζει η Κομισιόν την έναρξη της συνεργασίας Frontex και ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Με ανακοίνωση της, η Κομισιόν χαιρετίζει την έναρξη της συνεργασίας της Frontex και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Την άμεση έναρξη της συνεργασίας, ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση, η Federica Mogherini και ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το κείμενο της Κομισιόν αναφέρει τα εξής:

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Frontex και NATO αναφορικά με τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους στο Αιγαίο πέλαγος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΕ που συνυπογράφουν η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Federica Mogherini και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αυτές οι λειτουργικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής, θα μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα, θα εξασφαλίσουν τη συνοχή και τη συμπληρωματικότητα της επιχείρησης της Frontex με την ονομασία "Ποσειδών Ταχεία Επέμβαση" στην περιοχή, καθώς και τις προσπάθειες των δραστηριοτήτων υποστήριξης του ΝΑΤΟ.

Η απόφαση του ΝΑΤΟ να συνδράμει στη διεξαγωγή των αναγνωρίσεων, στην παρακολούθηση και στην επιτήρηση των παράνομων διελεύσεων στο Αιγαίο πέλαγος είναι μια σημαντική συμβολή στις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης.

Η σημερινή συμφωνία είναι ένα ακόμη παράδειγμα συνεργασίας ανάμεσα  στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όπως συμβαίνει ήδη και άλλα σημεία κρίσεων. Η ΕΕ θεωρεί ότι η κοινή προσπάθεια με το ΝΑΤΟ θα συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει δημιουργήσει η τρέχουσα μεταναστευτική κρίση και θα περιορίσει τους κινδύνους για τα άτομα που επηρεάζονται από αυτήν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin