Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Norbert Blüm: Το φυλλάδιο δεν ήταν δική μου πρωτοβουλία

Ο Γερμανός πολιτικός Νόρμπερτ Μπλυμ, το όνομά του οποίου φέρεται να αναγράφεται στο μυστηριώδες φυλλάδιο που έδειχνε στους μετανάστες στην Ειδομένη πώς να περάσουν στα Σκόπια, αρνείται ότι ήταν ο ιθύνων νους.

Σαφείς αποστάσεις από το φυλλάδιο που έδειχνε στους μετανάστες στην Ειδομένη πώς να περάσουν στα Σκόπια και στο οποίο φέρεται να αναγράφεται το όνομά του, παίρνει ο πρώην βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Νόρμπερτ Μπλυμ.

Όπως λέει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του προς το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KNA), "έχω κατανόηση για την πράξη απόγνωσης, ωστόσο δεν πρόκειται για δική μου πρωτοβουλία.

Σε δηλώσεις του προς τη Bild, ο 81χρονος σημείωσε: "Καταλαβαίνω τους ανθρώπους εκεί που προσπαθούν να συνεχίσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι άνθρωποι είναι απεγνωσμένοι. Η κατάσταση είναι φρικτή. Δίπλα μου κατασκήνωναν οικογένειες με μωρά που μετρούσαν μόλις πέντε μέρες ζωής. Τα βρέφη πάγωναν μέσα στα βρεγμένα καταλύματα. Τι άλλο να πει κανείς;".


  • Το δημοσίευμα της Bild

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα η λαϊκή εφημερίδα Bild προέβαλε στην ιστοσελίδα της το ερώτημα εάν "ενορχήστρωσαν Γερμανοί τη διανομή του επίμαχου φυλλαδίου στην Ειδομένη".

Η εφημερίδα έκανε λόγο για ένα "μυστηριώδες φυλλάδιο", γραμμένο στην αραβική γλώσσα, και το οποίο φέρεται να ανέγραφε κάτω δεξιά "Kommando Norbert Blum", δηλαδή "εντολή (ή διοίκηση) Νόρμπερτ Μπλυμ. Το όνομά δηλαδή του παλαίμαχου Γερμανού πολιτικού, ο οποίος κατασκήνωσε προ ημερών ένα βράδυ στην Ειδομένη για να ευαισθητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για το προσφυγικό ζήτημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, ο σύμβουλος του Προέδρου της FYROM Ιβάνοφ για θέματα ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το φυλλάδιο να έχει συνταχθεί από Γερμανούς.

Η γερμανική εφημερίδα σχολίαζε ότι είναι άγνωστο πώς βρέθηκε το όνομα του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού στο επίμαχο φυλλάδιο, την ίδια ώρα όμως απέκλειε το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στο σχεδιασμό της επιχείρησης.
Bild.de, kna, Κώστας Συμεωνίδης
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin