Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Κατάργηση των συντάξεων χηρείας ζητούν οι θεσμοί για δικαιούχους κάτω των 57 ετών

Την κατάργηση των συντάξεων χηρείας για όσους δικαιούχους είναι σε ηλικίες μικρότερες των 57 ετών ζητούν οι εκπρόσωποι των πιστωτών από το υπουργείο εργασίας.

Το κουαρτέτο των πιστωτών εκτιμά ότι σε πολλές περιπτώσεις οι συντάξεις χηρείας όταν δίνονται σε δικαιούχους κάτω των 57 ετών, αποτελούν «αντικίνητρο» για εργασία, ενώ κατά την εκτίμηση τους υπάρχουν «γενναιόδωρες» συντάξεις χηρείας ειδικά στα λεγόμενα «ευγενή ταμεία».

Συγκεκριμένα οι θεσμοί προτείνουν :

-Η σύνταξη χηρείας να χορηγείται μόνο για τρία χρόνια σε όσους δικαιούχους δεν έχουν τέκνα, ή
-Να χορηγείται υπό προϋποθέσεις μόνο για όσο διάστημα υπάρχουν ανήλικα τέκνα ή εφόσον σπουδάζουν μέχρι την ηλικία των 24 ετών και να κόβεται αμέσως μετά την ενηλικίωση των τέκνων.

Σήμερα οι συντάξεις χηρείας ανέρχονται σε 402.000 και έχουν μηνιαίο κόστος 279,5 εκατ. ευρώ. Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι βασική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είναι το μέτρο να εφαρμοστεί μόνο σε όσους καταστούν δικαιούχοι μετα την ψήφιση του σχετικού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin