Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Aναζητεί συμβιβαστικές λύσεις για τα πρόσθετα μέτρα η Αθήνα

Το βλέμμα στραμμένο στο έκτακτο Eurogroup που αναμένεται να συγκληθεί την Μεγάλη Πέμπτη, έχει η Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς αναζητεί έναν συμβιβασμό με τους Θεσμούς, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη νομική μορφή των μέτρων «υπό αίρεση» ύψους 3,6 δισ. ευρώ, τα οποίο απαίτησε το Eurogroup της Παρασκευής, στοιχιζόμενο πίσω από τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του ΔΝΤ εμμένουν στη «γραμμή Λαγκάρντ» που προβλέπει νομοθέτηση λεπτομερούς λίστας 4-5 βασικών μέτρων, στα οποία θα περιλαμβάνονται μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και μειώσεις κύριων συντάξεων.


Στόχος και της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι η εξεύρεση μιας ισορροπίας τα αμέσως επόμενα 24ωρα ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά το προαναγγελθέν έκτακτο Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης, που θα μπορούσε να κινητοποιήσει τις διαδικασίες για την αναπροσαρμογή (reprofiling) του χρέους.
Παρά τα ποικίλα σενάρια  για το ενδεχόμενο ψήφισης του «μηχανισμού» των υπό αίρεση μέτρων (contingency measures) κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι κανένα νομοσχέδιο δεν πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση από τη Βουλή μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως διευκρινίζουν στην Αθήνα κυβερνητικές πηγές τα όσα συζητήθηκαν στην περασμένη συνεδρίαση του Eurogroup , δεν αφορούν τη νομοθέτηση μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση αλλά έναν μηχανισμό εξισορρόπησης τυχών αποκλίσεων που θα θεσμοθετηθεί εκ των προτέρων..............http://www.riknews.com.cy/index.php/news/analyseis/item/34080-anazitei-symvivastikes-lyseis-gia-ta-prostheta-metra-i-athina
25/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin