Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Αλλάζουν ρότα τα κοντέινερ λόγω απεργίας

Το Plan Β ενεργοποιούν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοντέινερ στον κόσμο με αφορμή το επί ένα μήνα μπλακάουτ στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τη Θεσσαλονίκη, από τη συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση αλλά και από το χάος στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, εννέα μεγάλα πλοία κοντέινερ των κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών στον κόσμο, συγκεκριμένα της δανικής Maersk (που φέρεται ότι διεκδικεί τον ΟΛΘ), της κινεζικής COSCO, της επίσης κινεζικής Evergreen Line, της ελβετικής MSC και της Arcas, αποχαιρετούν τις τελευταίες ημέρες, έστω προσωρινά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ακυρώνουν τις προσεγγίσεις τους και επιλέγουν για να ξεφορτώσουν τα γειτονικά και ανταγωνιστικά λιμάνια του Μπουργκάς στη Βουλγαρία, του Δυρραχίου στην Αλβανία, ακόμη και τον Πειραιά, λόγω του μεγάλου κόστους σε χρόνο και σε χρήμα που συνεπάγεται για τις ίδιες και τους πελάτες τους η παρατεταμένη απεργία των εργαζομένων του ΟΛΘ, που αντιδρούν στην παραχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin