Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ομπάμα: Ο κίνδυνος της πυρηνικής τρομοκρατίας μειώθηκε, η απειλή παραμένει

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η «απειλή» μιας επίθεσης «πυρηνικής τρομοκρατίας» από τους τζιχαντιστές συνεχίζει να πλανάται πάνω από τη διεθνή κοινότητα, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται παγκοσμίως για την αποτροπή της.

«Ελαττώσαμε σημαντικά τον κίνδυνο. Όμως (…) η απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας παραμένει και θα συνεχίσει να εξαπλώνεται» δήλωσε ο κ. Ομπάμα στην ομιλία που εκφώνησε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στη Διεθνή Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια στην Ουάσιγκτον.

«Ευτυχώς, χάρη στις συντονισμένες μας προσπάθειες, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν κατάφερε έως σήμερα να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο ή μια "βρώμικη" βόμβα που κατασκευάζεται από ραδιενεργά υλικά» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο ίδιος ωστόσο υπενθύμισε ότι η ισλαμιστική οργάνωση «Αλ Κάιντα προσπαθεί εδώ και καιρό (να αποκτήσει) πυρηνικά υλικά» κι ότι «τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες είχαν καταγράψει σε βίντεο (τις κινήσεις) ενός ανώτερου αξιωματούχου ενός πυρηνικού εργοστασίου».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην περίπτωση που αυτοί οι παρανοϊκοί πάρουν στα χέρια τους μια πυρηνική βόμβα ή πυρηνικά υλικά, θα τα χρησιμοποιήσουν σίγουρα για να σκοτώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορέσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin