Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Πτήση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με F-16 πάνω από το Αιγαίο

Σε πτήση ζεύγους μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου, Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου συμμετείχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή δραστηριότητα της ημέρας.

Το F-16 με κυβερνήτη το διοικητή της 337 Μοίρας και συγκυβερνήτη τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ απογειώθηκε από την 110 Πτέρυγα Μάχης στις 11:47 από την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Στο άλλο αεροσκάφος F-16 κυβερνήτης ήταν ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Τα F-16 πέταξαν «επί τόξου Σκύρου - Ψαρών - Αγαθονησίου - Φαρμακονησίου - Αγίου Ευστρατίου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ και προσγειώθηκαν στις 13:29 μετά από πτήση μιας ώρας και 40 λεπτών περίπου.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο FIR Αθηνών πέταξαν 2 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 και 1 τουρκικό ελικόπτερο, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε δύο παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ
20/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin